1, בדרך כלל אין שום צורך להוסיף חמאת קקאו
אלא אם השוקולד שאיתו עובדים אינו איכותי ודל בחמאת קקאו
בקוורטור טוב יש מספיק חמאת קקאו!
או כאשר רוצים להפוך את השוקולד לנוזלי יותר למטרות טבילה וציפוי.
בשני המקרים כמות החמאה היא בהתאם לצורך- אין כמות קבועה.
2, שימוש במיקריו- מיותר לגמרי למי שיודע לטמפרר כיוון שמה שהוא עושה הוא הזרעת גבישי בטא שמימלא נמצאים בשוקולד. (מיקריו זו סה"כ חמאת קקאו מטומפררת)
הי נורית
אני אמנם הכנתי המון ליקרים בעבר אך הם היו מפירות
יצא לי להכין פעם ליקר שוקולד- אבל בדרכי האינטואיטיבית ואין לי מתכון או זכרון מה היה שם..והוא היה מאוד אלכוהולי בכל מקרה.
נסי לחפש ברשת גם באנגלית יש המון מתכונים.
אם תרצי להייעץ בין מתכונים שונים- שלחי לי במייל ואנסה לחשוב יחד איתך מה נראה טוב יותר..
היי מיו'ש
מה העיניינים?
אצלי עדיין אין חדש בעסקים.
יש לי שאלה.
ראיתי את דוד אוטמזגין עושה בטלוויזיה דקורציה משוקולד על שיש קפוא. הוא אמר שזה שוקולד מומס ומרח אותו על השיש הקפוא ואז קילף את זה ויצר מזה צורה.
לא צריך שהשוקולד יהיה מטומפרר? כדי שישמור על הצורה אחר כך? כי אם הוא יהיה סתם מומס הוא ימס חזרה, לא?.......
ממממממ......
אמממממ..... אז זהו שבנתיים יצא לי רק להכין ככה לסובבים אותי שגם ככה לא מבינים בשוקולד אז התעלפו מהטעם ולא שמו לב לשוקולד המזיע והאומלל שלי.....עשיתי פרלינים ממולאים בגנאש קפה, כדורים ממולאים בדובדבן וברנדי (מה שעשינו בשיעור) וכוסיות ממולאות בשוקולד עם ג'נדוייה ומלמעלה עיטור של ברס.
יצא מהמם אבל בחוץ היה 100 מעלות בצל והאורחים היו בחוץ (יומולדת לבת שלי) אז השוקולד ממש היה מסכן.
אבל התפעלו בכל זאת. לא שמו לב לקטנות שאנחנו מתרגשים מהן......
והיום, בעוד כמה שעות, אני הולכת להעביר את הסדנה הראשונה שלי, מיה.....איזו התרגשות?....
סדנה משפחתית כזו קלילה, נעשה יציקות שוקולד ונשחק קצת בבצק סוכר וקאפקייקס. מקווה שיהיה בסדר ושהסדנה הזו תפתח לי את הדלת לסדנאות נוספות.
LOVE
היתה ממש נחמדה, הילדה והאמא ממש נהנו, האבא פחות התעניין....אבל זרם.
כל עניין הטמפרינג היה מיותר עבורם, שעמם להם נראה לי מה שהביא אותי למסקנה שבסדנאות משפחתיות כאלה העיקר הוא לשחק בשוקולד ולא הכימיה שלו ולכן בפעם הבאה אכין שוקולד מטומפרר מראש ולא אשגע אותם עם טמפרור.
מי שיבוא ללמוד פרלינים ירצה לדעת טמפרינג, מי שבא להנות פחות מעוניין בזה, העיקר לראות מהר תוצאות....
זהו. מקווה שבזאת נפתחה לי דלת הסדנאות.....
היי מיה,
זו רוני טמיר, הייתי בסדנת הפרלינים שלך לפני בערך שלושה שבועות. קודם כל - מאוד נהניתי! תודה רבה :)
אחרי יום כבר ניסיתי להכין פרלינים בבית, ויצאו מעולים בשביל פעם ראשונה! הם יצאו בקלות מהתבנית ומבריקים אחד אחד. צירפתי תמונה :)
ויש לי שאלה - האם אפשר לשמור שוקולד שכבר עבר טמפרור והתגבש מחדש, בתוך כלי סגור ובטמפ' החדר למשך שבועיים או אפילו חודש, ואז להשתמש בו ולטמפרר אותו שנית?
הי רוני
קודם כל תודה על התמונה הפרלינים נהראים נהדר!
כייף לקרוא שהצליח מיד בפעם הראשונה- כל הכבוד
לשאלתך- בהחלט כן, ניתן להמיס היטב ולטמפרר מחדש.
מקווה לראותך כאן שוב
שבת שלום
שלום מיה,
עשיתי פרלינים עם שוקולד לבן- ככל הנראה חיממתי את השוקולד יותר מידיי (עבדתי עם מטבעות גדולים של ורד הגליל) ובהתחלה נוצר לי גוש שלאט התרכך כשהתקרר מעט
אבל כנראה שעבדתי בטמפ גבוהה מידיי ועכשיו השוקולד לא יוצא מהתבנית פרלינים...גם אחרי שעתיים בקרור
איך להוציא אותו מבלי לפגוע בתבנית?
תודה
אגב- שאלה נוספת- השוקולד הלבן של קליבו לא כל כך טעים לי- השוקולד הלבן של ורד הגליל ופרויבל מאוד קשה להמסה כי הוא גדול- באיזה שוקולד אחר את ממליצה להשתמש שלא יקר כמו הולרונה?....
אשמח לתשובה.תודה
שלום ליאורה
להצלת התבנית- תקפיאי את התבנית על תכולתה למשך כמה שעות
ההקפאה תכווץ את השוקולד והוא ינשור מהתבנית במכה קלה
לגבי השוקולד הלבן- פסלת את כל האפשרוית של הקוורטורים מלבד בל-קולד ונטרה
הם זולים אך לא ממש לטעמי .מצד שני הקאליבו מאוד טעים לי אז כנראה טעמנו שונה..
אם פרוייבל טעים לך אך גדול - תקצצי אותו מעט לפני ההמסה ואז הוא ימס בקלות.